B-družstvo je aj po dnešnom víťazstve, dve kolá pred koncom 4. ligy, v tesnom závese a v boji o postup do 3. ligy!

03.02.2013 22:54

 

Schyľuje sa nám pomaličky k samotnému záveru - od dnes nás v štvrtej lige čakajú už iba dva náročné záverečné zápasy. O tom dnešnom Vám chcem rozpovedať v naseldovných riadkoch.

 

Naše B družstvo ani v 7. kole 4. ligy nezaváhalo a zvíťazilo nad hosťami z YMCA Nitra vysoko 6:2. Naďalej tak ostávame na druhom mieste 4. ligy v tesnom dvojbodovom závese za AŠK Nitra - s ktorou budeme hrať už onedlho vo finálnom 9. kole.
 
AŠK Nitra toto kole len veľmi tesne zvíťazila nad Nitrou D (ktorú sme porazili 7:1) - najtesnejším rozdielom 4,5:3,5. Rovnako tak zvíťazili aj ďalší konkurent, ktorý je bod za nami na treťom mieste - Levice C nad Šuranmi C (3. nasadené), ktoré hrajú o udržanie sa v 4. lige a v ďalšom kole ich čaká zápas s nami.
 
Po zápase. Dárius Jančo v tréningovej bleskovej partii s Marošom Vančom.
Po zápase.
Dárius Jančo v bleskovej tréningovej partii s Marošom Vančom.
 
V ďaľšom kole sa teda stretávame na domácej pôde 17. februára (nedeľa) s družstvom Šurany C (priemerný rating 1801), ktoré majú veľmi vyrovnanú zostavu (od prvej po siedmu šachovnicu hráči okolo 1800 ratingu). Súper je teda seriózny a ak chceme hrať v poslednom kole finále o postup do 3. ligy musíme v ňom zvíťaziť - iný výsledok nemá zmysel. Problémom je, že v tom istom čase sa bude krížiť zápas 9. kola A družstva proti Prievidzi a odčerpá tak niektorých hráčov z Béčka. Bude to taká trochu logistická dráma, ale ja verím, že sa nám ju podarí prekombinovať do úspešného konca :)
 
Na dnešný zápas sme pozvali aj fotografa, ktorý špeciálne pre nás nafotil sériu fotografií z tohto stretnutia. Čoskoro ju zverejníme na našej internetovej stránke.
 
Individuálne výsledky zo zápasu proti YMCA Nitra
 
 
Tabuľka 4. ligy dve kolá pred koncom sezóny
 
 
Prehľad o zápasoch 7., 8. a 9. kola
 
 

Vyhľadávanie

Kontakt

Topoľčiansky šachový klub Tréningy:
Centrum voľného času
(bývalá ZŠ Gagarinová)

https://goo.gl/maps/47Z7m

Piatok od 17:30
0908 655 317 topolcianskysach@gmail.com