Topoľčiansky šachový klub pomáhal pri organizácii prvého Swiss Re Chess Tournament v Bratislave

25.12.2014 22:34

Nielen v obchodnom živote s kolegami častokrát skonštatujeme, že zopár šachistov sa nájde prakticky v každej sfére pôsobenia. Neklamným, ale iste pozitívnym znakom toho, že šachy zaznamenávajú na spoločenskej úrovni určitý nárast, je aj častejší záujem súkromnej sféry o organizáciu vlastných stavovských, či firemných šachových turnajov. Jedným z takých bol aj prvý šachový turnaj v slovenskej pobočke veľkej nadnárodnej zaisťovne spoločnosti Swiss Re, ktorý sa konal v utorok poobede 16. decembra v Bratislave. 

 

Sme radi, že náš Topoľčiansky šachový klub mohol napomôcť organizácii tohto pekného podujatia.

 

Každý šachový turnaj musí v prvých ročníkoch zaplatiť istú nováčikovskú daň, kým sa zabehne do zažitých koľají a stane sa z neho očakávaná tradícia. Podobne tomu bolo aj v tomto prípade, kedy organizátor mal záujem na organizácii turnaja výhradne pre vlastných zamestnancov. O čo prekvapivejšie však bolo, keď sa spomedzi týmito objavili aj dvaja takpovediac “profi” hráči. Bol to zástupca ŠK Pezinok Ondrej Gábriš (2251 FIDE, 80. hráč slovenského rebríčka) a Jozef Beďač (1751 FIDE), hráč Slávia STU Bratislava, ktorí sa tak stali jednoznačnými favoritmi tohto menšieho, avšak príjemného šachového turnaja.

 

V príjemnom prostredí, výbornej nálade a chutnom občerstvení tak mali zamestnanci spoločnosti možnosť, počas bežného pracovného dňa, uvoľniť sa, ako aj nadviazať nové vzťahy, ktoré určite posilnia ich tímovú súdržnosť a spoluprácu pri ďalších projektoch. Poďakovanie za vytvorenie tejto atmosféry patrí predovšetkým organizátorom podujatia - Branislavovi Povodovi a Márii Horniakovej zo spoločnosti Swiss Re.

 

Na záver uvádzame prvých 5 miest konečného poradia 5. kolového turnaja hraného švajčiarskym systémom s tempom 2x15 minút na partiu.

 

  1. Ondrej Gábriš (2251, ŠK Pezinok) 5 bodov

  2. Jozef Beďač (1751, Slávia STU Bratislava) 4 body

  3. Radoslav Šeno (1000, Swiss Re) 3 body

  4. Branislav Povoda (1000, Swiss Re) 2 body

  5. Roman Kočí (1000, Swiss Re) 2 body

 

Víťazi turnaja boli ocenení príjemnými vecnými cenami.

 

Krátko o spoločnosti Swiss Re Business Services (Slovakia) s.r.o.

Zaisťovňa Swiss Re na Slovensku pôsobí od roku 2007. Jej bizniscentrum poskytuje pre centrálu podporu v daniach a vo financiách či v informačných technológiách (IT) a manažmente klientov. Spoločnosť v súčasnosti zamestnáva na Slovensku viac ako osem stoviek zamestnancov.

Swiss Re patrí medzi jednu z top firiem svetového finančníctva a bola založená už v roku 1867. Hlavná pôsobnosť zaisťovne spočíva v poisťovaní rizík poisťovacích spoločností, významných projektov a veľkých klientov, vrátane verejného sektoru.

 

Alexander Riabov

Organizátor podujatia

Topoľčiansky šachový klub

 

Vyhľadávanie

Kontakt

Topoľčiansky šachový klub Tréningy:
Centrum voľného času
(bývalá ZŠ Gagarinová)

https://goo.gl/maps/47Z7m

Piatok od 17:30
0908 655 317 topolcianskysach@gmail.com