Zdrvujúci 2. ligový víkend Topoľčianskeho šachu - Zo 16 partií sme prehrali len JEDNU!

22.10.2013 23:07
Úžasnejší vstup nášho A-tímu do ligovej sezóny sme si ani len nemohli želať. V prvom dvojkole sme sa stretli s dvoma tímami, ktoré nás minulú sezónu vyradili z boja o postup do prvej ligy. Boli to Bojnice a Prievidza B. Oba tímy sme porazili. Pričom Prievidzu úplne zdrcujúcim pomerom 7,5:0,5. Po dvoch kolách jednoznačne vedieme v tabuľke druhej ligy! Spoločne s nami bodovo delia tento post už len Šaľa, s ktorou sa stretneme vonku v treťom kole a Bátorové Kosihy, ktoré trošku prekvapili. Na záver týchto stručných informácií sa s Vami chcem podeliť o úžasný výsledok, ktorý sme za víkend s Áčkom dosiahli - so 16 partií topoľčianski šachisti prehrali len jednu jedinú!! Vyhrali sme 12-krát a 4-krát remizovali. Dokázali sme teda prekročiť svoj tieň a na začiatok sezóny sme si lepší úvod nevedeli ani len predstaviť!
 
Teší nás samozrejme, že už do prvých zápasov sa k nám pridali naše najsilnejšie opory z predných šachovníc. V sobotu to bol český juniorský reprezentant IM Vojtech Plát (2483), ale tiež náš kmeňový hráč, v súčasnosti viac Bratislavčan s východniarskymi koreňmi Daniel Rybanský (2275) a v nedeľu bol potrebnou oporou bratislavský legionár Miro Kleman (2188). Stabilnú kostru družstva aj tentokrát podporil Martin Chlpík z Levíc, Daro Jančo z Bánoviec a Tono Marko z Partizánskeho, ale už väčšmi skôr ako domáci, a úspešne sa pridal tiež aj nový hráč nášho klubu Miro Lovás, taktiež z Partizánskeho.
 
Navyše, čo je veľmi dôležité náš najväčší konkurent AŠK Nitra, kde hrá na jednotke GM Timoščenko - v nedeľu prehral!!
 
Pozrite si teraz individuálne výsledky po šachovniciach a na záver ligovú tabuľku:
 
 
Tabuľka po 2. kole
 
 
Najbližší zápas nás čaká 23. a 24. novembra - v sobotu proti Šali, ktorá nás minulú sezónu takisto dokázala ako jedna z mála premôcť a potom v nedeľu Šurany. Už po tomto dvojkolo existuje celkom vysoká šanca mať 3 bodový náskok.
 
Využime ju!

 

Vyhľadávanie

Kontakt

Topoľčiansky šachový klub Tréningy:
Centrum voľného času
(bývalá ZŠ Gagarinová)

https://goo.gl/maps/47Z7m

Piatok od 17:30
0908 655 317 topolcianskysach@gmail.com