Béčko po dramatickom súboji postupuje do 3. ligy!!!

04.03.2013 20:56

 

Naše celoročné snaženie napokon dozrelo do prvého výrazného úspechu. Béčko píše históriu a v budúcej sezóne budeme mať opäť dva tímy, ktoré súčasne hrajú dve vyššie ligové súťaže, čo bolo naposledy pred viac ako 12 rokmi! 
 
Prečítajte si teraz v stručnosti ako prebiehal finálový zápas o postup:
 
Naše Béčko hralo v nedeľu v Nitre finálový zápas o postup do 3. ligy. S ohľadom na to, že náš súper AŠK Nitra B, ktorý dovtedy vyhral vo všetkých ôsmych kolách a my iba v siedmych a jedenkrát sme remizovali, bol v oveľa výhodnejšej pozícii - na postup mu stačila remíza v tomto duele. Stačilo teda, aby dosiahli štvrtý bod a viac sa nemuselo hrať. O čo ťažšie sa nám hralo, keď sme po prvej hodine hry prehrávali 2:0! Napokon sme, ale po cca dvoch hodinách dokázali vyrovnať na 2,5:2,5 a Stano Sedmák uťahal súpera v závere prvej časovky do straty veže za jazdca a onedlho zvýšil na 3,5:2,5 pre nás. Ostávali nám v hre dve želiezka, z ktorých sme potrebovali získať už iba jeden bod. Tomáš Fábik, ktorý odohral vynikajúcu sezónu už na záver nevládal dotihanuť svoju úspešnú sériu a v zložitej pozícii napokon prehral. Bol stav 3,5.3,5 a odohrávala sa posledná partia tohtoročnej sezóny. Hral ju Rasťo Moravčík proti veľmi mierne ratingovo slabšiemu pánovi Ručkayovi. Rasťo dostal jasné inštrukcie a ťah za ťahom zlepšoval pozíciu až sa dostal do teoreticky lepšej strelcovej koncovky. Do poslednej chvíle však hrozilo, že partia skončí remízou. Partia sa takýmto tempom tiahla niečo vyše hodiny za pozornosti veľkého publika divákov. Prišiel záverečný taktický obrat a Rasťo získal súperovho strelca. Ostal mu však už iba jediný krajný pešiak. Jeho pole premeny však zaručovalo víťazstvo. Nasledujúcim ťahom ho posunul na pole farby strelca, čím ho mohol pokryť pred kráľom, ktorý sa ho chystal dobrať a bolo po partii. Súper uznal porážku. Zvíťazili sme 4,5:3,5.
 
Ak by už aj A družstvo nepostúpilo, podarilo sa nám splniť aspoň polovičku našej misie. Od budúcej sezóny budeme mať dva tímy hrajúce solídne súťaže, čo znamená oveľa kvalitnejšie partie, lepšie príležitosti pre naberanie skúseností pre našich mladých hráčov a tiež lepšie vyhliadky pre potenciálne budúce možnosti postupu do ešte vyšších súťaží. Veľa z toho však závisí aj od nás samotných. To najmenej, čo môžeme v tejto chvíli pre klub urobiť je pokúsiť sa zohnať, čo najviac prostriedkov z 2% daní, ktoré nám môžu pomôcť rozviazať ruky a dať možnosti pre lepšiu prípravu a viac zážitkov podobných takým, aký sme zažili tento víkend. A ktovie, o dva týždne hrá ešte Áčko a zďaleka nie je nič stratené! :)
 
Pozrite sa teraz na záverečné výsledky.
 
Individuálne výsledky rozhodujúceho zápasu:
 
 
ZÁVEREČNÁ TABUĽKA 4. ligy B11 po 9. kole
 
 
Fotografie zo záverečného kola:
 
 
 
 
 
 
 

Vyhľadávanie

Kontakt

Topoľčiansky šachový klub Tréningy:
Centrum voľného času
(bývalá ZŠ Gagarinová)

https://goo.gl/maps/47Z7m

Piatok od 17:30
0908 655 317 topolcianskysach@gmail.com