Šachisti topoľčianskeho Béčka druhí v 3. lige

09.04.2014 15:37

Úspešnú sezónu má za sebou v Topoľčianskom šachovom klube nielen A-tím, ktorý pred pár týždňami po 11 rokoch postúpil naspäť do 1. ligy, ale veľmi slušný výkon podalo v lige aj naše B družstvo.

 

B družstvo ako minuloročný víťaz 4. ligy odviedlo na nováčika 3. ligovej súťaže vskutku solídny výkon. V priebehu prvých deviatich kôl sme prehrali iba raz, a aj to iba najtesnejším rozdielom 3,5:4,5 s tímom Šurian. Sezónu sme napokon zakončili, zatiaľ, iba na nepostupovom druhom mieste, no je to istotne najideálnejší štart pre postupové ambície do ďalšieho ročníka.

 

 

V priebehu celej sezóny tak tím zvádzal na diaľku súboj s mančaftom kúpeľnej obce Podhájska. Tá totiž s jasným zámerom investovala nemálo peňazí do svojich hráčov, aby nás napokon v predposlednom 10. kole sezóny porazila v priamom súboji 6:2.

 

Kapitán B družstva Peter Prvý hodnotí výkon tímu nasledovne: „Je vynikajúce, že aj napriek obmedzenému rozpočtu už dnes dokážeme s našimi družstvami konkurovať aj mnohým silnejším tímom. Pre mňa je však dôležité aj to, že zapájanie mládeže do vyšších líg prináša so sebou už prvé úspechy a že sa aj do budúcej sezóny o túto našu takpovediac dlhodobú investíciu, budeme môcť oprieť. Na budúci rok by som si želal skončiť v záverečnej tabuľke ešte o jednu priečku vyššie.“

 

B družstvo je zložené hlavne z domácich hráčov, ktorých zostavu dopĺňa zopár hráčov z bývalého klubu v Partizánskom, ktorý sa pred pár rokmi rozpadol. Napriek tomu, že je C tím vyhradený výlučne pre naberanie skúsenosti mládeže, najlepší z nich dostávajú príležitosť hrať so serióznejšími súpermi aj v 3. lige. V tejto sezóne tak B tím posilnil Maroš Vančo a medailista z majstrovstiev Slovenska do 8 rokov Patrik Verbytskiy. Okrem toho sú stabilnou posilou tohto tímu aj výkony 83-ročného pána Jána Chudého, ktorý patrí medzi najstarších aktívnych hráčov na Slovensku vôbec.

 

74 rokov delí dvoch tímových kolegov zo 7. a 8. šachovnice. Vľavo 83-ročný Ján Chudý a 9-ročný P. Verbytskiy

 

Výsledky hráčov v priebehu sezóny sú zoradené podľa najvyšších šachovníc: Martin Pagerka (0,5 z 1), Daniel Rybanský (1 z 1), Ľubomír Bojda (2 z 3), Alexander Riabov (6 z 9), Anton Marko (7 z 10), Dárius Jančo (1,5 z 3), Jozef Belaň (3 z 5), Miroslav Lovás (2 zo 6), Rastislav Moravčík (8,5 z 11), Katarína Langová (1,5 z 3), Anton Kubričan (5 z 8), Tomáš Fábik (6,5 z 9), Martin Randziak (1 z 1), Vladimír Franc (1,5 z 3), Peter Prvý (2 zo 4), Ján Chudý (2 zo 4), Maroš Vančo (1 z 1), Patrik Verbytskiy (1 z 3).

 

Zakončenie ligovej sezóny nás čaká posledným zápasom C družstva na domácej pôde proti NŠK Nitre D v nedeľu 13. apríla. O zhodnotení jeho výsledkov Vás budeme informovať. Ďalšia sezóna sa začne začiatkom októbra. Aktuálne informácie o dianí v klube nájdete na našej webovej stránke www.topolcianskysach.sk alebo na sociálnej sieti stránky Topoľčianskeho šachového klubu.

Vyhľadávanie

Kontakt

Topoľčiansky šachový klub Tréningy:
Centrum voľného času
(bývalá ZŠ Gagarinová)

https://goo.gl/maps/47Z7m

Piatok od 17:30
0908 655 317 topolcianskysach@gmail.com